Založ si blog

Konečné štádium poroby Slovenska – a my nič? !

Hitler usporiadal v Mníchove konferenciu a traja mocní sveta „rozparcelovali “ Republiku Československú. V 1938 však  prezident RČS vyhlásil mobilizáciu a vyše milióna bojaschopných Čechov a Slovákov stálo na obranu vlasti. Medzinárodné mocnosti prinútili RČS podriadiť sa. Takisto po Viedenskej arbitráži, takisto po ultimáte Tretej Ríše vytvoriť Protektorát B&M a bábkový Slovenský štát. Až vojna –krvavá vojna dokázala toto porobenie napraviť…a dnes? Opäť rinčia zbrane, ale tentoraz v „mieri“ v rámci „integrácie v EÚ“ máme pristúpiť na úplné budúce podriadenie sa globálnym korporáciám – lebo:

„mechanizmus ISDS, ktorý patrí medzi najdôležitejšie príčiny odporu verejnosti proti TTIP. ISDS, čiže dohoda o urovnávaní sporov medzi investormi a štátmi, dáva investorom a obchodným spoločnostiam možnosť žalovať štáty na súkromných súdoch. Korporácie budú môcť štáty žalovať aj za potenciálne zisky, ktoré ešte v skutočnosti nevytvorili..“.píše tu dnes prekvapivo v článku Peter Vittek a plne s ním súhlasím…

ono totiž ide o najhnusnejšie právne odsúhlasenie otroctva pre národy Európy, a teda i pre slovenský národ. Takto „hladko“ a „jemne“ ale JASNE to ani Hitler nedokázal…

O netrhových výhodách pre investorov len v rámci práva – teda kodex CETA – sa rozhoduje v Bratislave DNES…a vláda mlčí…

Kedysi písal Egon Matzner v 1999, rakúsky ekonóm a mysliteľ, že

 „ak je základom prosperity kapitalizmu nerovnosť, kde trhy veľmi dôkladne oddeľujú úspešných od neúspešných na základe konkurencie, tento konkurenčný proces vytvára bohatstvo pre krajinu ako takú ( v zmysle makroekonomických kritérií cez HDP), ale nešíri to bohatstvo medzi všetkých obyvateľov. Ako na Slovensku :Tu nielenže nevznikli spontánne trhy, ktoré by zvyšovali produkciu a viedli k hospodárskemu rastu, ale naopak, vo všetkých krajinách, kde predtým existovalo plánované hospodárstvo, produkcia klesala. Vysvetlenie je jednoduché: trhy pre novovytvorené tovary a služby nevznikajú spontánne, tieto podmienky musíme vytvoriť. Tam, kde sa funkcia tvorcov trhu neberie do úvahy, a kde je umožnený voľný dovoz tovarov a kapitálu, tam do krajiny prichádzajú zahraniční dodávatelia a investori a nahrádzajú tovary, ktoré boli dovtedy vyrábané doma. To by sme mohli nazvať rozbíjaním trhu, to znamená rozbíjaním odbytiska domácich producentov.” Moja poznámka:  Naša čerstvá skúsenosť Slovenska ako montážnej automobilovej veľmoci sveta to dokazuje. Máme predsa skúsenosti z transformácie z centrálne plánovanej ekonomiky na trhovú . Toto sa dialo vo veľkých rozmeroch v tzv.”postkomunistických” ekonomikách a deje sa to doteraz v iných krajinách.

A teraz si predstavte, že do krajiny, ktorá má ešte stále charakter štátu, ale i do regionu ktorý má charakter kraja, okresu, alebo i do obce samotnej (názorný príklad obec  SMILNO na severovýchode Slovenska), príde zahraničný investor, najme si tu človeka, predloží nikým nežiadaný investičný plán a keď mu to obec, okres, kraj, štát SR neschvália, obráti sa na arbitrážny súd so žalobou o náklady a ušlý budúci zisk a VYSÚDI si platenie „ušlého zisku“ či premrhaných investícií“ na pol storočie dopredu!!!

A dňa 23. 9. sa koná v Bratislave porada ministrov obchodu EÚ – že o čom asi?

 

Čo to znamená Slováci? Že dávate do OTROCTVA svoje deti, svojich vnukov i všetkých potomkov do 10-kolena, pretože ušlé zisky bude platiť OBEC, OKRES, KRAJ, SLOVENSKÁ REPUBLIKA ,teda každý obyvateľ Slovenska a na príklade Grécka vidíme, že kapitalizmus neodpustí ANI CENT:

A teraz po prečítaní si premyslite: koľko hluku sa narobilo pri oveľa menšej afére po 17.novembri 1989? Ešte nie ste ľudia na nohách?

CETA patrí do najnovšej generácie obchodných dohôd, ktorých hlavným cieľom je presunúť veľkú časť regulácie globálneho „trhu“ do rúk najväčších nadnárodných obchodných spoločností. Nie sú to dohody o voľnom obchode, ale skôr o právach veľkých investorov.

Prameň:

CETA, diabolské dvojča TTIP

Peter Vittek, občianske združenie Utopia | 22.09.2016 17:00

P.s…a odkaz pre „tane“ –  a máš istotu koho myšlíš? Lebo nálepiek je hojne – a práve že na Slovensku zdvihli hlavu ako prví Kotlebovci , teraz ide len o to, kto sa postaví na obranu ľudu Slovenska a koho potom budú voľby 2017

Konečné štádium poroby Slovenska ? Ministri rokujú a ľudia začali protestovať – postačí to?

23.09.2016

„V Bratislave sa bude koncom týždňa diskutovať aj o pripravovanej dohode CETA, ktorá je obdobnou dohodou ako TTIP, ale má upraviť obchodné vzťahy medzi Kanadou a EÚ. Práve proti jej prijatiu plánujú odborári v uliciach hlavného mesta na štvrtok a piatok protesty. Existujú obavy, že dohoda je len naháňaním ziskov veľkých firiem.“ píše v Pravde Lenka [...]

„Polená pod nohy“ – to je nová doktrína západného sveta?

09.08.2016

Akosi sa nedokážem tohto roku pozerať na Olympijské hry. Z každého okamihu a myšlienky spojenej s touto OLYMPIÁDOU totiž kričí na mňa možno len nechtiac vytvorená nová doktrína euro-atlantickej teda západnej civilizácie: Keď už nemôžeme dobyť, koristiť a zničiť, ASPOŇ HÁDŽME POLENÁ POD NOHY. A s tým sa ja nikdy nestotožním… Nebola pôvodne tá myšlienka [...]

Nedopusťme predaj poľnohospodárskej pôdy cudzincom!

21.07.2016

„My, účastníci prvej celoslovenskej konferencie o obnove poľnohospodárstva a potravinovej sebestačnosti na Slovensku, žiadame slovenské štátne orgány ( teda vládu SR, Národnú Radu SR a prezidenta SR), aby zastavili legislatívny proces vedúci k predaju poľnohospodárskej pôdy na Slovensku zahraničným právnickým a fyzickým osobám“ Toto je vyhlásenie účastníkov [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

zajacvanka

inak, žiadam zrušiť môj blog, samotnému sa mi to nepodarilo - počujete, admin?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 30722x
Priemerná čítanosť článkov: 3414x

Autor blogu

Kategórie